Новини

 

Зустріч із лауреатами Шевченківської премії у КНУ

11.03.2015
10 березня 2015 в актовій залі Головного навчального корпусу КНУ імені Тараса Шевченка за багаторічною традицією відбулася зустріч із лауреатами Національної премії України імені Тараса Шевченка різних років.







Цьогоріч студенти, аспіранти, викладачі, співробітники університету мали нагоду поспілкуватися із лауреатами попередніх років Іваном Драчем, Борисом Олійником, В'ячеславом Медведем, Петром Перебийносом, Леонідом Горбачем, Мирославом Дочинцем та лауреатами, які отримали високу Шевченківську премію у 2015 році: Петром Панчуком та Юрієм Буряком. Був присутній на зустрічі Голова Національної спілки письменників Михайло Сидоржевський.




Представив високоповажних гостей університетській громаді ректор КНУ академік Леонід Губерський. Він коротко розповів про творчі досягненння кожного гостя. Подякував за участь у святкових заходах, що на початку березня традиційно проводяться в університеті з нагоди вшанування пам"яті великого Кобзаря. Леонід Васильович зазначив, що університет вшановує великого українського поета не тільки в березневі Шевченківські дні. "В університеті долідження творчості Тараса Шевченка не припиняються. Відбуваються конференції, круглі столи, виставки, видаються монографії, навчальні програми, посібники, твори самого письменника. Щороку ми презентуємо нове видання "Кобзаря", яке потім розлітається не лише по нашій країні, а й по всьому світові, - підкреслив він.







По закінченні зустрічі відбувся перегляд фільму режисера Тараса Ткаченка "Кобзар". Історія однієї книги", присвяченого 200-річчю з Дня народження Тараса Шевченка. Фільм знятий за підтримки Державного агенства України з питань кіно.



















Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024