Новини

 

В університеті триває українсько-німецький освітній форум

06.03.2015
6 та 7 березня у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбувається українсько-німецький форум «Освіта, наука, інновації в університетах: актуальні виклики». Організаторами форуму є Міністерство освіти і науки України та Федеральне міністерство освіти і наукових досліджень Німеччини.

Метою Форуму є налагодження тісного співробітництва між МОН України та Федеральним міністерством освіти і наукових досліджень Німеччини (BMBF), між Спілкою ректорів України та HRK (German Rector's Conference), між вищими навчальними закладами України та університетами Німеччини у сфері освітянських програм, наукових досліджень та інновацій в університетах, налагодження академічної мобільності студентів, викладачів, науковців.

На пленарному засіданні Форуму виступили: міністр освіти і науки України С. М. Квіт, заступник міністра освіти і науки М. В. Стріха, ректор КНУ академік Л. В. Губерський, директор відділу зі співраці з країнами Східної Європи Федерального міністерства освіти і наукових досліджень Німеччини М. Шліхт. Після пленарного засідання робота продовжується в секціях. Учасники Форуму обговорюють питання забезпечення якості освіти, інтернаціоналізації вищої освіти та успішні моделі комерціалізації наукових досліджень у вишах.

За результатами заходу планується створити робочі групи за відповідними напрямами, аби надалі підтримувати контакти та розвивати співпрацю з німецькою стороною.




















Марина Герліга, прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024