Новини

 

Відвідайте виставку Володимира Слєпченка «Обрані часом»!

05.03.2015
5 березня 2015 року у галереї біля Актової зали Червоного корпусу КНУ відбулося відкриття виставки відомого українського художника Володимира Слєпченка. Він презентував масштабний мистецький проект «Обрані часом», присвячений видатним українцям в історії цивілізації від Київської Русі і до нашого часу: від Володимира Великого, Данила Галицького і Григорія Сковороди до Миколи Амосова, Сергія Параджанова, Ліни Костенко і навіть Святослава Вакарчука. Окрема серія «Обраних часом» присвячена видатним постатям світової історії: на виставці експонуються портрети Омара Хайяма, Данте, Да Вінчі, Шекспіра, Моцарта, Шолом-Алейхема, Ейнштейна.

Виставка не випадково розпочала роботу напередодні 201-го Дня народження Тараса Шевченка: його портрет є "обличчям" виставки і першою картиною, що започаткувала проект. Портрет виконаний, як і всі картини проекту, у неповторному авторському стилі «арт-лайн» — образ на полотні складається з паралельних кольорових ліній, смужок, стрічок, прямокутників. Шевченко зображений під час перебування у засланні, його обличчя перетинає смуга червоно-жовтого кольору, що нагадує полум’я:
«Лічу в неволі дні і ночі,
І лік забуваю,
О, Господи, як то тяжко тії дні минають...»


Володимир Слєпченко переконаний, що лінії на його полотнах символізують лінії життя і плин часу: «Манера виникла як реакція на цивілізаційний і науковий прогрес кінця ХХ — початку ХХІ століття. Це — намагання відтворити матрицю часу, його швидкоплинність». Художник має намір продовжувати проект, допоки стане сил, і в майбутньому структурувати його за серіями: відомі політики, державотворці, релігійні діячі, літератори, митці, діячі науки, спортсмени.






















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024