Новини

 

Відбувся українсько-німецький студентський семінар

03.03.2015
З 26 січня по 1 лютого 2015 року на базі юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходив українсько-німецький студентський семінар «Україна: нові виклики територіальній цілісності та національній безпеці». Учасниками семінару були студенти та аспіранти юридичного факультету КНУ та студенти Берлінської школи економіки і права.

Під час церемонії відкриття семінару з вітальним словом виступили заступник декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків Анатолій Мірошниченко та директор Інституту по співробітництву з країнами Центральної та Східної Європи у сфері публічних реформ Остен Баллер.

Серед питань, що зацікавили українських та німецьких студентів, були:
- проблеми, пов’язані з інформаційною війною та висвітленням подій в Україні в українських, російських, німецьких та литовських ЗМІ;
- політична криза в Україні в світлі конституційного права;
- правова основа проведення антитерористичної операції в Україні;
- особливості правового статусу окупованих територій в Україні;
- відмінності ситуацій у Криму, Луганську, Донецьку та Косово;
- організація поліції в Німеччині та Україні;
- прояви націоналізму та радикалізму в умовах кризи в Україні;
- політико-правова оцінка дій сепаратистів на окупованих територіях;
- система безпеки в країнах Східної Європи та «холодна війна», що розпочалася в Європі з початком військових дій на території України.

Німецькі студенти відвідали старовинні історичні та архітектурні пам’ятки Києва, скуштували традиційні українські страви.

Семінар став для учасників унікальною можливістю для обміну думками щодо поточної ситуації в України, а також сприяв зміцненню партнерських відносин між Київським національним університетом імені Тараса Шевченка та Берлінською школою економіки та права.














Альона Казанцева,
аспірантка юридичного факультету,
організатор та координатор
українсько-німецького студентського семінару

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024