Новини

 

У МОН обговорили кроки франко-українського наукового співробітництва

29.01.2015
29 січня 2015 року у Міністерстві освіти і науки України відбулася нарада за участі заступника директора з питань міжнародного співробітництва CNRS (Національного центру наукових досліджень Франції) Франчески Грассія (Francesca Grassia) під головуванням заступника міністра МОН України Максима Стріхи.
В рамках заходу було підтверджено рішення та проведено обговорення щодо створення Міжнародної віртуальної лабораторії з розвитку детекторних систем для експериментів в фізиці високих енергій на прискорювачах заряджених частинок (LIA IDEATE - International Associated Laboratory “Instrumentation Developments for Experiments at Accelerator facilities and accelerating Techniques). З української сторони в роботі лабораторії беруть участь Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Харківський національний університет імені В.Н. Каразіна та кілька інститутів НАН України. З французької – вже виявили бажання взяти участь близько десяти національних лабораторій і університетів. Створення такої віртуальної лабораторії є важливим етапом розвитку франко-українського наукового та навчального співробітництва. Директором лабораторії з української сторони призначено викладача нашого університету – доцента кафедри ядерної фізики фізичного факультету.
В нараді прийняли участь проректор з наукової роботи КНУ Вижва С.А., проректор КНУ з міжнародних зв’язків Бех П.О., віце-президент НАН України Загородній А.Г., директор Державного фонду фундаментальних досліджень Гриньов Б.В., аташе з питань університетської на наукової співпраці посольства Франції в Україні Жиль Маметц (Gilles Mametz), координатор стипендіальних програм Оксана Ландо (Oksana Lando), співдиректори LIA IDEATE Барсук Сергей (Barsuk Sergey) і Безшийко Олег та інші представники МОН та НАН України.





















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024