Новини

 

У ВІКНУ СТАРТУВАЛИ НАВЧАННЯ З ТАКТИЧНОЇ МЕДИЦИНИ

29.01.2015
Сьогодні та впродовж наступних трьох днів у Військовому інституті для курсантів випускних курсів та офіцерського складу проходитимуть курси з тактичної медицини, організовані народним депутатом України, радником Президента України Ольга Богомолець за підтримки гуманітарної ініціативи світового Конгресу українців в рамках програми “Захист патріотів”.

На початку занять, звертаючись до особового складу, пані Ольга Богомолець коротко розказала про їхню ініціативу навчання військовослужбовців щодо надання першої медичної допомоги в бойових умовах. Адже саме при незнанні, як її надати гине дуже багато людей, навіть при незначних пораненнях. Також народний обранець представила групу волонтерів, яка проводитиме ці заняття. Серед яких дуже багато досвідчених медиків, які вже побували в зоні проведення антитерористичної операції.

Начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін подякував організаторам за таку унікальну можливість для особового складу отримати неоціненний досвід та практику, що безперечно стануть їм в нагоді.

Пані Ольга привіталася з кожним курсантом-випускником особисто, побажавши хлопцям та дівчатам якнайскорішого завершення протистояння на сході України та мужності, витримки, терпіння і віри в Україну та в себе.

Окрім того, для випускників-психологів буде проведено окремий курс лекцій та тренінгів щодо надання бойової психологічної допомоги.

Курси з тактичної медицини організовуються гуманітарною ініціативою Світового Конґресу Українців «Захист патріотів» разом із радником Президента України Ольгою Богомолець. Гуманітарна ініціатива Світового Конґресу Українців «Захист патріотів» діє з травня 2014 року і станом на сьогодні провела курс бійця-рятувальника для більше 12,5 тисяч військовослужбовців та передала більше 9,5 тисяч індивідуальних аптечок.

























Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024