Новини

 

Вітаємо героїв у рідних стінах

23.01.2015
Нещодавно у Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка відбулася зустріч курсантів 4 та 5 курсів, офіцерів та науково-педагогічних працівників з героєм антитерористичної операції на Сході України лейтенантом Єлисеєм Маховим.

Заступник начальника першої мобільної прикордонної застави з персоналу Херсонського прикордонного загону лейтенант Єлисей Юрійович Махов — випускник Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка. 4 вересня 2014 він перебував на черговому патрулюванні в Луганській області. Коли прикордонники помітили колону російської техніки з танком та зенітною установкою, Є. Махов першим відкрив вогонь та знищив ворожу техніку.
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, Єлисей Махов — нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

На початку зустрічі заступник начальника Військового інституту по роботі з особовим складом полковник Віктор Уліч привітав від імені всього колективу лейтенанта Махова з врученням державної нагороди й попросив розповісти про особливості виконання завдань в зоні АТО та про свій бойовий шлях.

У своєму зверненні до курсантів лейтенат Є. Махов підкреслив важливість вміння застосовувати здобуті у навчальному закладі знання в ході воєнних дій, бути впевненим у їх правильності, необхідність розуміти та поважати підлеглих, жити їхніми проблемами, знати запити та потреби. «Війна вносить свої корективи у взаємостосунки між начальником та підлеглим, тому потрібно завжди бути чемним та з розумінням ставитися до своїх підопічних. І я дуже радий, що саме наш навчальний заклад дав мені необхідний багаж знань», - зазначив офіцер.

Курсанти розпитували Єлисея про особливості виконання завдань за призначенням, входження на посаду, про мужність нашого героя.

Наприкінці зустрічі Єлисею Махову вручили пам’ятний нагрудний знакк Військового інституту.

Командування та весь особовий склад Військового інституту висловлюють щиру вдячність батькам цього мужнього офіцера за його виховання, а йому особисто – за героїзм, витримку та терпіння!













Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024