Новини

 

Пропозиції КНУ схвалені на Міжнародному семінарі МАГАТЕ

30.12.2015
З 14-19 грудня 2014 у м. Ташкент, (Узбекистан) МАГАТЕ проводило міжнародний регіональний семінар по вдосконаленню національних систем (у державах-членах МАГАТЕ) забезпечення безпеки при медичному опроміненню. Тематика семінару зумовлена необхідністю перегляду національної нормативної бази згідно з оновленими Міжнародними основними нормами безпеки при діяльності з джерелами іонізуючого випромінення.

У роботі семінару брали участь фахівці з 15 держав-членів МАГАТЕ. Директор навчально-наукового центру радіаційної безпеки Київського національного університету імені Тараса Шевченка Л.І.Асламова розповіла про систему підвищення кваліфікації фахівців, які здійснюють діяльність в сфері використання ядерної енергії в Україні. Окрема увага була приділена таким актуальним питанням як розвиток медичної фізики та медичного права. Було наголошено, що наш університет є першим вищим навчальним закладом в країні, який отримав ліцензію Міністерства освіти і науки України на право підготовки «магістрів» з медичної фізики.

Всі пропозиції від Київського національного університету імені Тараса Шевченка були схвалені, що дало можливість університету бути залученим протягом 2015 року до участі у регіональному проекті МАГАТЕ по вдосконаленню національних систем (у державах-членах МАГАТЕ) технічних можливостей радіаційного захисту.




Директор навчально-наукового
центру радіаційної безпеки Л.І.Асламова.

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024