Новини

 

Європеїзація української юридичної освіти

24.11.2014
21 та 22 листопада 2014 року юридичний факультет КНУ імені Тараса Шевченка у співпраці з Федеральним міністерством освіти і науки ФРН провів Міжнародну науково-практичну конференцію «ЄВРОПЕЇЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКОЇ ЮРИДИЧНОЇ ОСВІТИ: німецько-український досвід».

З німецького боку з вітальними промовами виступили посол Німеччини п. д-р Крістоф Вайль та керівник відділу співробітництва з державами-членами СНД Федерального міністерства освіти і науки Німеччини пан Міхаель Шліхт.

У конференції взяли участь представники міжнародних інституцій, німецькі та українські правознавці, правники-практики та студенти. Українські організотори конференції, д. ю. н. Р. С. Мельник та д. ф. н. О. А. Шаблій, представили широкому загалу ініціативи юридичного факультету, зокрема Центр німецького права, Бібліотеку німецької правничої літератури, Центр юридичного перекладу та громадську організацію "Німецько-український правознавчий діалог".

Під час підсумкової дискусії було прийнято спільне рішення утворити німецько-українські робочі групи з розробки рекомендацій щодо реформування української юридичної освіти з метою її наближення до практичних вимог сучасного ринку юридичних послуг та налагодження ефективного німецько-українського правознавчого діалогу.










Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024