Новини

 

Фотовиставка Мехмета Коштумоглу “Кримські кольори та обличчя” – погляд на Україну очима турецького митця

28.10.2005
26 жовтня 2005 року в галереї “Університет” відбулося відкриття фотовиставки “Кримські кольори та обличчя” професора Ізмірського університету Мехмета Коштумоглу. Фотовиставка приурочена 82-й річниці утворення Турецької республіки і містить фотографії, які автор зробив під час поїздок до Криму та міст України, пов’язаних з історією українсько-турецьких відносин (Кам’янець-Подільський, Хотин, Очаків).


На її відкритті були присутні автор Мехмет Коштумоглу, радник Посла Туреччини в Україні Джерен Йазган Етіз, завідувач кафедри тюркології Інституту філології Київського університету Володимир Підвойний, турецькі діячі науки і культури, студенти та викладачі.

В вітальному слові Мехмет Коштумоглу, зазначив, що це вже його сьомий приїзд на Україну. Пан Мехмет в захопленні від української культури та історії, і в своїх творах прагне знайти спільні риси, які поєднують Україну та Туреччину. У подальших планах митця, поїздка до старовинних фортець у Білгород-Дністровському, Хотині та інших українських містах, і видання про них книги. На пам’ять про перебування в Київському університеті Мехмету Коштумоглу подарували вазу розмальовану петриківським розписом.

Загалом на виставці були представлені фотографії старовинних фортець, палаців, храмів, пейзажів та мешканців Криму, такими як їх бачить турецький художник.

Приблизно через тиждень фотовиставка “Кримські кольори та обличчя” буде демонструватися в Сімферополі, а потом поїде на батьківщину автора в турецьке місто Ізмір.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024