Новини |
Tweet |
Науковці КНУ розробили електронний "язик", що розпізнає смаки |
|
---|---|
Вчені з Київського національного університету імені Тараса Шевченка розробили так званий електронний "язик", здатний визначати речовини і розпізнавати смак.
Результати досліджень С. В. Литвиненка і В. А. Скришевського опубліковано в журналі ACS Applied Materials & Interfaces. Передбачається, що винахід може використовуватися як в харчовій промисловості — для перевірки якості продуктів і води, так і в медицині — у медичній діагностиці, випробуванні лікарських засобів та моніторингу навколишнього середовища. За словами вчених, пристрій буде працювати аналогічно зв'язці смакових рецепторів і головного мозку людини. Іванов Іван Іванович Інститут високих технологій |
© Всі права захищені 1995-2024