Новини

 

Науковці КНУ розробили електронний "язик", що розпізнає смаки

14.11.2014
Вчені з Київського національного університету імені Тараса Шевченка розробили так званий електронний "язик", здатний визначати речовини і розпізнавати смак.

Результати досліджень С. В. Литвиненка і В. А. Скришевського опубліковано в журналі ACS Applied Materials & Interfaces.

Передбачається, що винахід може використовуватися як в харчовій промисловості — для перевірки якості продуктів і води, так і в медицині — у медичній діагностиці, випробуванні лікарських засобів та моніторингу навколишнього середовища.

За словами вчених, пристрій буде працювати аналогічно зв'язці смакових рецепторів і головного мозку людини.



Іванов Іван Іванович
Інститут високих технологій


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024