Новини

 

У ВІКНУ пройшли «Дні НАТО»

31.10.2014
29 жовтня 2014 року делегація НАТО на чолі з помічником заступника начальника штабу Стратегічного командування НАТО з систем управління, розгортання та живучості комодором А. Мортен Гроеннінгсаетером відвідала Військовий інститут Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Метою відвідин було підвищення рівня поінформованості офіцерів, науково-педагогічних працівників, слухачів та курсантів військових вишів про структури та завдання НАТО на сучасному етапі розвитку, розуміння процесів та стану військового співробітництва Збройних Сил України з НАТО, ініціатив Альянсу, в яких беруть участь Збройні Сили України, а також удосконалення змісту навчальних програм.

Начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін провів брифінг, під час якого іноземні представники ознайомилися з історією Військового інституту, його структурою і унікальною інтегрованою системою підготовки кадрів для Збройних Сил України та інших силових відомств.

Члени делегації НАТО виступили перед офіцерами, курсантами та науково-педагогічними працівниками з доповідями “Поточний статус НАТО”, “Партнерська політика НАТО”, “Стратегічні комунікації, їх роль у сучасних конфліктах”. Виступи фахівців НАТО викликали великий інтерес у присутніх. Це підтвердила також жвава робота у секціях, в ході яких офіцери, курсанти та науково-педагогічні працівники Військового інституту мали змогу поставити представникам НАТО запитання.

У заключній частині заходу відбулося обговорення результатів роботи у секціях, поточного стану співпраці України з НАТО та рівня поінформованості населення України про Організацію Північноатлантичного договору та її завдання на сучасному етапі. Захід пройшов у щирій та дружній обстановці.

Військовий інститут



Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024