Новини

 

Науковці КНУ зустрілися з представниками Посольства КНР

29.10.2014
Співпраця України з Китайською Народною Республікою в галузі освіти, науки і техніки - один з пріоритетних напрямів двосторонніх відносин. Між Україною та Китаєм реалізуються такі перспективні форми науково-технічної співпраці як українсько-китайські центри та технопарки: у м. Цзінань (провінція Шаньдун), у м. Харбін (провінція Хейлунцзян) та у м. Шанхай.
28 жовтня 2014 року за ініціативою генерального директора Корпорації «Науковий парк імені Тараса Шевченка» (далі – Науковий парк) Віталія Івановича Чернюка в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася зустріч з представниками Посольства Китайської Народної Республіки в Україні: радником з питань науки Чжаном Минем та третім секретарем Лі Шаньшанем. В ході засідання були презентовані можливості Університету та обговорені питання українсько-китайського науково-технічного співробітництва. За результатами зустрічі отримані домовленості про налагодження співпраці з реалізації низки науково-технічних проектів Наукового парку з технопарками та науково-дослідними установами КНР та їх впровадження у виробництво; створення спільних підприємств з реалізації наукоємної і високотехнологічної продукції; формування ефективного механізму для налагодження взаємовигідного трансферу високих технологій.
В зустрічі взяли участь проректор з наукової роботи Сергій Андрійович Вижва і проректор з науково-педагогічної роботи Петро Олексійович Бех.







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024