Новини

 

Конференція до 40-річчя кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин

27.10.2014
21 жовтня 2014 року з нагоди 40-річчя кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин в Інституті міжнародних відносин КНУ імені Тараса Шевченка відбулася міжнародна наукова конференція «Трансформація світового господарства і міжнародних економічних відносин на початку ХХІ століття».

Конференцію відкрив директор Інституту міжнародних відносин, доктор політичних наук, професор В.В. Копійка, який відзначив актуальність і перспективність підготовки фахівців за напрямом «Світове господарство і міжнародні економічні відносини» та підкреслив значні здобутки викладачів і науковців спеціальності у підготовці висококваліфікованих фахівців у сфері аналітичного забезпечення зовнішньоекономічної політики держави.

Завідувач кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин Інституту міжнародних відносин, доктор економічних наук, професор О.І. Шнирков привітав учасників конференції зі знаменною датою та наголосив, що зусиллями кафедри забезпечується викладання класичних та нових навчальних курсів, запроваджуються англомовні магістерські програми «Economy of the European Integration», «CIS Economic Studies», «International Еntrepreneurship».

Професор кафедри світового господарства і міжнародних економічних відносин Інституту міжнародних відносин, доктор економічних наук, професор А.С. Філіпенко звернувся до учасників конференції з доповіддю, в якій детально проаналізував сучасні теоретичні підходи до вивчення світогосподарських процесів та зазначив, що за сорок років роботи кафедри світового господарства і міжнародних відносин склалися унікальні наукові школи аналізу зовнішньоекономічних процесів держави.

У конференції взяли участь Голова Ради Українського кредитно-банківського союзу Б.В. Соболєв, член-кореспондент НАН України, науковий консультант Центру Разумкова В.Р. Сіденко, провідні науковці Національного інституту стратегічних досліджень та Інституту світової економіки і міжнародних відносин НАН України, завідувачі кафедр міжнародних фінансів, світового господарства і міжнародних економічних відносин, міжнародної інформації та країнознавства, міжнародних економічних відносин, менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, міжнародного бізнесу з Києва, Львова, Одеси, Хмельницького, Харкова і Запоріжжя, а також завідувачі всіх кафедр Інституту міжнародних відносин.












Прес-центр ІМВ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024