Новини

 

Відвідайте виставку малюнків-реконструкцій історика Олексія Сокирка!

11.10.2014
8 жовтня у Кабінеті історії мистецтв КНУ (ауд. № 424 Червоного корпусу) розпочалася демонстрація ще однієї виставки художніх робіт. Це вже третя виставка, влаштована завдяки активній діяльності викладачів та співробітників історичного факультету, зокрема творчим зусиллям завідуючого Кабінетом історії мистецтв доцента Петра Котлярова.

На виставці представлені авторські художні роботи доцента кафедри давньої та нової історії України Олексія Сокирка. Це малюнки-реконструкції одягу, озброєння, спорядження та символіки різних армій і народів.

Олексій Сокирко народився 1974 року в м. Києві. Він випускник історичного факультету університету. Захопився військовою історією, особливо побутом, одягом і озброєнням вояків різних епох, ще в дитинстві. Уже в студентські роки військова історія стала для нього сферою постійного наукового інтересу, що згодом призвело до появи самостійних тематичних досліджень, кандидатської дисертації та наукових і науково-популярних книг і статей.

Малювання ж стало суттєвим доповненням до його наукових інтересів, що дозволило автору робіт предметніше відтворювати життя та побут давніх епох, збройних конфліктів та їх учасників.

Перші реконструкції Олексія Сокирка спиралися переважно на опубліковані археологічні та іконографічні джерела, або були наслідуванням інших робіт. Коли він розпочав власні наукові пошуки в архівах, досліджуючи історію найманого війська Козацького Гетьманату, з’явилися його перші реконструкції, побудовані на раніше невідомих джерелах.

Хронологічний діапазон художніх робіт Олексія Сокирка, так само як і його наукових інтересів, не обмежується лише козацькою добою. На виставці представлені роботи, присвячені воєнним реаліям Середньовіччя та Нового часу.

Виставка буде демонструватися протягом місяця. Відвідувачі також мають можливість послухати цікаву тематичну лекцію.














Людмила Круглова, кандидат історичних наук,
головний зберігач фондів Музею історії
Київського національного університету
імені Тараса Шевченка


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024