Новини

 

Запрошуємо на виставку художніх робіт Марфи Тимченко!

19.09.2014
У рамках відзначення 180річчя Університету 19 вересня 2014 року в галереї біля Актової зали Головного корпусу КНУ відбулося відкриття виставки художніх робіт Марфи Тимченко.

Організатор виставки – Центр фольклору та етнографії Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Марфа Тимченко – геніальна майстриня Петриківського розпису, лауреат національної премії імені Тараса Шевченка, Народного художника України, перший лауреат премії імені Катерини Білокур.

Усі 70 років свого творчого життя Марфа Тимченко розвивала унікальний орнаментальний стиль, створений не одним поколінням народних майстрів рідного їй села Петриківки, що на Дніпропетровщині, який є відлунням стилю українського бароко. Петриківський розпис входить до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО.

Сьогодні справу Марфи Ксенофонтівни продовжують її донька Олена Скицюк та онука Олена Кулик. Вони взяли участь у презентації та розповіли про картини, що експонуються.

Проректор з науко-педагогічної роботи Володимир Бугров під час презентації зазначив, що виставка розпочала роботу ще 28 серпня. За його словами, за цей час картини художниці побачили понад 10000 людей. «Ці картини живі, вони мають особливу ауру», – підкреслив Володимир Анатолійович і подякував за організовану виставку.

Під час презентації виставки традиційно відбувася збір коштів для допомоги бійцям, які беруть участь в АТО.

Виставка триватиме до 30 вересня 2014 року.




















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024