Новини

 

Представник КНУ взяв участь у роботі конференції в Португалії

16.09.2014
У навчально-науковому інституті «Інститут геології» на міжнародному рівні досліджують магнетизм навколишнього середовища. Одним з наукових напрямків, що розвивається на кафедрі геофізики, що її очолює проректор з наукової роботи КНУ Сергій Вижва, є дослідження магнітних властивостей природних об’єктів.

Нещодавно, науковий співробітник інституту, заступник начальника відділу міжнародного співробітництва Олександр Меньшов взяв участь у роботі 14-ї Міжнародної конференції «Нові напрямки у палео-, рок-магнетизмі та магнетизмі навколишнього середовища» (14th Castle Meeting New Trends on Paleo, Rock and Environmental Magnetism). Він представив доповідь на тему «Магнітні дослідження у Передкарпатському прогині України». Конференція відбулася у Португалії.

Варто зазначити, що ця конференція є найбільш представницькою для даного наукового напрямку, а її учасники – найвідоміші фахівці з усього світу. Відбулося ряд зустрічей з іноземними членами редакційної колегії "Вісника Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Геологія." Досягнуто домовленостей про розміщення публікацій наших науковців у провідних міжнародних рейтингових виданнях, подання спільних заявок для отримання міжнародних грантів.

Крім того, відомою компанією з Чехії AGICO були представлені найсучасніші апаратурні розробки та програмне забезпечення. Фінансову допомогу для участі у заході надала міжнародна асоціація геомагнетизму та аерономії (IAGA).










Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024