Новини

 

Художник Михайло Демцю відкриє виставку живопису для київських студентів

03.09.2014
4 вересня 2014 р.о 18:00 в Інституті міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка (м.Київ, вул. Мельникова, 36/1) відбудеться відкриття виставки відомого львівського художника-експресіоніста.




Мета виставки – популяризація вітчизняного мистецтва серед студентської молоді. Організатори виставки вважають, що мистецтво має виходити за рамки музеїв і галерей та інтегруватися у буденне життя українців. Так у перервах між парами студенти Інституту міжнародних відносин зможуть милуватися яскравим та колоритним живописом художника Михайла Демцю.

На виставці буде представлено понад двадцять робіт майстра в його традиційній манері: нестримний колір, широкі мазки, пастозність і динаміка. Оптимістичні, сповнені енергії і світла картини Демцю піднімають настрій, вселяють надію та оптимізм. «Я б хотів, щоб в Україні мистецтво було у побуті, у повітрі. Щоб воно стало для нас стилем життя», – розповідає художник.






Один з найвідоміших українських живописців, М. Демцю з впевненістю заявляє: «Львівський експресіонізм – це я!». Демцю осучаснив традицію закарпатського живопису, органічно вплів у неї кращі західні практики. Його стиль і палітру ні з ким не переплутаєш. Творчість Демцю вже давно відома і визнана за кордоном. Він показував майстер-класи живопису французам, розробив ексклюзивну серію порцеляни для концерну Розенталь, з яким свого часу співпрацювали Уорхол, Вазареллі, Версаче. Персональні виставки М. Демцю проходять у Франції, Німеччині, Бельгії, Росії, Голландії.. Зараз художник живе та працює у Львові.

Роботи експонуються з колекції автора, приватної колекції Михайла Поживанова та галереї "АВС-арт".

Виставка працюватиме до 4 жовтня 2014 року в холі Інституту міжнародних відносин.

Запрошуємо Вас 4 вересня (четвер) о 18.00 відчути магію палітр в надзвичайних картинах Михайла Демцю та скористатися унікальною можливістю безпосереднього знайомства з творцем!

Прес-центр ІМВ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024