Новини

 

У ННЦ «Інститут біології» завершилася ІV Всеукраїнська біологічна школа «Від теорії до практики — один крок»

02.09.2014
17-23 серпня 2014 року у Навчально-науковому центрі «Інститут біології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка проходила чергова ІV Всеукраїнська біологічна школа для обдарованих учнів «Від теорії до практики один крок». На основі попередніх заявок для навчання було відібрано 55 учнів 9-х – 11-х класів практично з усіх регіонів України, більшість із яких є учасниками і переможцями Всеукраїнських біологічних олімпіад і турнірів. Приємно відмітити, що незважаючи на складну ситуацію, до школи приїхало троє учнів з Донеччини.

Програма школи включала лекції з вірусології та молекулярної біології, основ статистичного аналізу, класичної та молекулярної генетики, фізіології та нейрофізіології. Слухачі школи пройшли 5 інтенсивних практичних курсів із ботаніки, зоології безхребетних та етології, біохімії, зоології хребетних та палеонтології, мікробіології та імунології. Заняття проводили досвідчені викладачі й аспіранти ННЦ «Інститут біології», члени журі Всеукраїнських біологічних турнірів і олімпіад. Учні навчилися препарувати безхребетних тварин, ознайомилися з сучасним мікроскопічним обладнанням, власноруч провели ряд біохімічних реакцій, опанували техніку виготовлення мікробіологічних препаратів. Як завжди, школа стала чудовою нагодою для спілкування з захопленими біологією однолітками.

Координаторами школи вже традиційно виступили ННЦ «Інститут біології», Громадська організація «Ноосфера» та корпорація "Науковий парк Київський національний університет імені Тараса Шевченка" за сприяння Міністерства освіти і науки України. Організатори сподіваються, що біологічна школа, робота якої сприяє професійній орієнтації школярів, пошуку талановитих юних біологів, а відтак - формуванню нового покоління науковців, продовжить свою роботу й у подальшому, знаходячи все більшу підтримку з боку освітянських структур і зростаючу зацікавленість з боку молодого покоління, яке обирає непростий шлях служіння вітчизняній науці.


























Інститут біології

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024