Новини

 

Розпочав роботу Світовий Конгрес Українців

29.08.2014
29-30 серпня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка Світовий Конгрес Українців (СКУ) проведе свої щорічні збори. На них будуть присутні понад 100 учасників з багатьох країн світу. Загалом же СКУ є міжнародною координаційною надбудовою українських громад у діаспорі, що представляє інтереси понад 20 мільйонів українців. СКУ об’єднує в своєму складі українські організації із 33 країн та підтримує зв’язки з українцями ще 14 країн. Заснований Конгрес у 1967 році.

28 серпня ректор університету академік Леонід Губерський прийняв делегацію очільників СКУ у складі Президента Світового Конгресу Українців Євгена Чолія, його заступника Олесі Сушко, виконавчого адміністратора Лесі Шубеляк та представника СКУ в Україні Святослава Юраша. Учасники обговорили завдання світового українства в непростий період для нашої держави, можливі шляхи підтримки і надання реальної допомоги.

Були обговорені також напрямки співпраці КНУ імені Тараса Шевченка та Світового Конгресу Українців. На зустрічі були присутні проректори КНУ Петро Бех та Сергій Вижва.




















29 серпня Світовий Конгрес Українців офіційно розпочав свою роботу. Організатори висловили подяку нашому університету за сприяння у проведенні Конгресу. Після урочистого виконання молитви й гімну України було прийнято порядок проведення та протокол Річних загальних зборів СКУ, а також заслухано й обговорено звіти голів постійних рад і комісій Конгресу.










Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024