Новини

 

Київському університету 171 рік!

20.09.2005
19 вересня 2005 року Київський національний університет імені Тараса Шевченка відсвяткував 171 річницю з дня свого заснування. Святкування Дня університету розпочалося урочистим засіданням Вченої ради в актовій залі головного корпусу за участю керівництва, студентів та викладачів університету. Ректор університету Віктор Скопенко привітав усіх присутніх зі святом та побажав: “Успіхів та всіляких гараздів, а головне не зупинятися на досягнутому, працювати на благо Київського університету, кращого вузу нашої держави”.
Найкращі студенти та викладачі Київського університету за наукові досягнення та перемоги в міжнародних олімпіадах отримали з рук ректора подяки та грошові премії. Так за перемогу у Міжнародних змаганнях студентів були нагороджені студенти переможці механіко-математичного факультету: за І місце Марина Вязовська, Дмитро Петровський, Вадим Дорошенко; за ІІ місце Микола Рибак, Арам Туманян, Тарас Тимошкевич, Олексій Клурман, і за ІІІ місце Микола Матвійчук та студент факультету кібернетики Максим Кацев. Також за ІІ місце у Всеукраїнський студентський олімпіаді з історії нагороду отримав студент історичного факультету Ярослав Гирич.
Після церемонії нагородження директор музею історії університету Іван Патриляк зачитав надзвичайно цікаву доповідь на тему “Цікаві сторінки з історії університету”. В ній розповідалось про життя та навчання викладачів та студентів нашого університету у ХІХ столітті. Закінчилося свято концертом за участю провідних колективів Молодіжного центру університету.

ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024