Новини

 

Запрошуємо відвідати виставку живопису

11.06.2014
З 1 червня 2014 року за сприяння Центру фольклору та етнографії, кафедри фольклористики Інституту філології та проректора з науково-педагогічної роботи Володимира Бугрова організовано виставку полтавського художника Дениса Городничого «Пробудження» в Галереї мистецтв Київського національного університету імені Тараса Шевченка (вул. Володимирська, 60).

«Пробудження» – так назвав свою виставку полтавський митець Денис Городничий. Улюблений жанр художника – ліричний пейзаж, і саме мальовничу полтавську природу відобразив на своїх полотнах та її дивовижній красі й присвятив виставку.

Художник-живописець народився 10 березня 1984 року в Полтаві. Перші кроки в світ мистецтва допомогли зробити викладачі Полтавської дитячої художньої школи (1996-2001). Подальше навчання та накопичення професійних навичок проходило у стінах Полтавського національного технічного університету ім. Ю. Кондратюка на кафедрі «Образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва» (2001-2007 рр.). Член молодіжного союзу художників України. Його твори зберігаються у колекціях України, Німеччини, Болгарії, Англії.

Три роки Денис Городничий працював над цією виставкою, і серед його полотен є пленерні роботи, що відображають дійсну велич природи Полтавського краю і втілені в життя дивовижної краси фантазії художника.

Його пейзажі насичені барвами та справжнім українським колоритом. Сам художник Денис Городничий зізнається: «Цими картинами хотів показати красу Полтавщини, у яку закоханий ще з дитинства. Наш край багатогранний, безмежно досконалий. Джерел для натхнення і творчості тут просто безліч».

Виставка триватиме до 1 липня 2014 року.








Центр фольклору та етнографії Інституту філології

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024