Новини

 

Молоді географии за єдність України

03.06.2014
З 26 по 31 травня 35 молодих географів України зібралися на Черкащині, щоб взяти участь у ІІІ Всеукраїнському географічному науково-практичному форумі молодих вчених. Захід проводився за ініціативи Наукового товариства студентів та аспірантів географічного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка на базі Канівського природного заповідника.


У ГеоФорумі взяли участь студенти та аспіранти Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Херсонського державного університету, Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, Інституту географії НАН України, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Національного університету «Києво-могилянська академія», Львівського національного університету імені Івана Франка.


Урочисте відкриття ГеоФоруму пройшло 26 травня на географічному факультеті КНУ імені Тараса Шевченка за участі декана факультету, Президента Українського Географічного Товариства Ярослава Богдановича Олійника.


Під час форуму учасники з різних університетів та регіонів мали змогу познайомитися між собою, представити свої наукові дослідження, роботу факультетів та свій рідний край для інших географів.


У рамках форуму відбулися екскурсії на Чернечу гору, місце поховання Тараса Шевченка, по екостежках Канівського природного заповідника. Родзинкою стала подорож до Чигирина - козацької столиці, та Суботова - резиденції Богдана Хмельницького.


Під час усього періоду ГеоФоруму проводилися лекції, круглі столи, семінари викладачів та студентів, де учасники мали змогу дізнатися багато про розвиток сучасної географічної науки, обговорити основні аспекти новітніх географічних досліджень та отримати цінні поради щодо напрямків своєї наукової діяльності.

Форум дав можливість студентам та аспірантам краще познайомитися один з одним, дізнатися про те, чим живуть і в якому напрямку розвиваються різні географічні факультети України. Він засвідчив, що молоді географи з усієї України виступають за єдину і неподільну державу.







Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024