Новини

 

Географічна школа-семінар у дружньому СНУ

19.05.2014
15-16 травня Східноєвропейський національний університет (м. Луцьк) гостинно приймав наших географів в рамках п’ятої школи-семінару «Проблеми регіонального розвитку». Наукові роботи і проекти КНУ представляли студенти кафедри економічної та соціальної географії на чолі з доцентом Анатолієм Леонідовичем Мельничуком. Розпочалось засідання фільмом-дослідженням «Там, де починається Україна» магістра 2 року навчання Павла Остапенка. Студентки-магістри 1 року навчання цієї ж кафедри – Бабинюк Ліна, Лотоцька Лілія та Степанець Інна представили роботу «Етногеографічні групи Українських Карпат». Досвідчені учасники конференцій та геофорумів Антон Горбач (маг. 2 року навч.) та Діна Шелемеха (асп. 1 року навч.) презентували спільну роботу по інвестиційній привабливості західних областей України. Дебютант і наймолодший учасник школи-семінару Станіслав Остапенко (2 курс) ознайомив присутніх із особливостями розвитку залізниць на Закарпатті. Географи КНУ достойно представили наш університет, показавши високий рівень підготовки.

Що стосується партнерів, студенти-географи СНУ разом із деканом Михайлом Михайловичем Мельнійчуком представили наукові роботи на соціально-економічну та фізико-географічну тематику. Трудові ресурси Волинської області досліджувала студентка-магістр Леся Гладич, а її колега Аліна Огієвич познайомила учасників із геодемографічною ситуацією в одному з районів Рівненської області. Про стан та перспективи використання рекреаційного потенціалу Полісся Рівненської області доповідала магістр Валентина Чабанчук, чим наштовхнула наших географів відправитись пізніше у своєрідний тур цікавими місцями Поліського краю. Свої потужні фізико-географічні дослідження представили Володимир Десятник («Морфологічні особливості верхньокрейдового рельєфу території НПП «Прип’ять-Стохід») та магістр і спелеолог за сумісництвом Андрій Пилипюк («Давня та сучасна історія відкриття та дослідження печери «Атлантида»).

П’ята школа-семінар пройшла у теплій дружній атмосфері. Ми сподіваємось на таку ж плідну співпрацю і на геофорумі, який найближчими днями пройде на базі Канівського заповідника.




Географічний факультет


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024