Новини

 

Ректор прийняв Посла Японії

25.04.2014
25 квітня 2014 року КНУ імені Тараса Шевченка відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Тоічі Саката. Дипломатичного гостя прийняв ректор університету Леонід Губерський. В ході зустрічі були обговорені питання співпраці між КНУ та вищими навчальними закладами Японії. Торкнулися співрозмовники і політичної ситуації, що склалася в Україні. «Ви займаєте важливу посаду, формуєте майбутнє українського народу в особі студентства, тож ваша думка і ваша позиція є дуже важливими», - зазначив пан Посол. Тоічі Саката запевнив, що Японія підтримуватиме Україну і політично, і фінансово і поцікавився як живеться студентству в такий непростий час, які панують настрої.
«Ми високо цінуємо позицію, що її займає Японія з самого початку подій в Україні», - зазначив Леонід Губерський. Ректор розповів гостю про те, що студенти налаштовані оптимістично. Вони, звичайно ж, як і вся світова спільнота, засуджують дії сепаратистів, намагаються більше спілкуватися зі своїми російськими однолітками, щоб донести до них правдиву інформацію про ситуацію в Україні, адже не всі нею володіють.
Ректор розповів також, що велика частина студентів із Криму перевелася на навчання до ВНЗ на материковій Україні. На даний час до КНУ імені Тараса Шевченка перевелося 115 студентів. Крім того ми підтримали прохання земляцтва кримських татар відкрити в Інституті філології спеціальність з вивчення кримськотатарської мови і готові прийняти всіх бажаючих.
На зустрічі було висловлено обопільне бажання поглиблювати відносини і розширювати співпрацю, що дає позитивні результати.



















Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024