Новини

 

Презентація книги Лесі Генералюк «Святим дивом сяють храми Божі…» Храми України в малярстві, поезії, прозі Шевченка

22.04.2014
У рамках Плану заходів з підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка кафедра історії української літератури і шевченкознавства та Всеукраїнський навчально-науковий центр шевченкознавства представляє спільний з «Балтія – Друк» проект Лесі Генералюк ««Святим дивом сяють храми Божі…» Храми України в малярстві, поезії, прозі Шевченка»

Презентація книги відбудеться 23 квітня о 13:00 в Інституті філології КНУ імені Тараса Шевченка (ауд.63).




Автор книги – Леся Генералюк (український літературознавець і мистецтвознавець, доктор філологічних наук, старший науковий співробітник відділу слов'янських літератур Інституту літератури імені Тараса Шевченка НАН України); вступ. сл. Мирослава Поповича; Інститут літератури ім. Т. Г. Шевченка НАН України, Інститут філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України, Національний музей Тараса Шевченка. – К.: Балтія-Друк, 2013.

Учасники заходу: головний редактор «Балтія – Друк» Віргініюс Строля, відповідальні редактори Юлія Феринцева та Олена Кир'яцька.


У центрі уваги авторки – створений Тарасом Шевченком образ храму, репрезентанта національної ментальності й національної історії. Леся Генералюк розповість проте, як в іконічних і словесній формах митець показав, що храми, як центри духовності, освіти, культури, а в українських реаліях – і центри протидії експансії світу чужого, передають код українства та є своєрідною кристалічною решіткою буття народу.

Контакти:
Данильченко Оксана 098 7694290
oksana-danylchenko@ukr.net


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024