Новини

 

Зустріч студентів економічного факультету з фахівцями-практиками у галузі інтелектуальної власності

18.04.2014
17 квітня 2014 на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася зустріч із представниками Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг Державної служби інтелектуальної власності України, а також Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Міністерства юстиції України.
На зустрічі були присутні викладачі кафедри економічної теорії, макро- та мікроекономіки доценти В. В. Вірченко, А. О. Вітренко та студенти економічного факультету спеціальностей «Економічна теорія», «Економіка підприємства», а також «Фінанси і кредит».

Зустріч розпочав вступним словом доцент В. В. Вірченко. Він зазначив, що проведення зустрічі стало можливим завдяки активній співпраці економічного факультету з Державною службою інтелектуальної власності України і Українським центром інноватики та патентно-інформаційних послуг, а також всебічній підтримці з боку декана економічного факультету члена-кореспондента НАН України Віктора Дмитровича Базилевича, який протягом багатьох років займається дослідженнями у галузі інтелектуальної власності.

Начальник відділу маркетингу Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг Наталя Миколаївна Гуро здійснила аналіз актуальних проблем комерціалізації інтелектуальної власності.

Начальник відділу патентних досліджень Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг Галина Василівна Тиртична розкрила сутність та основні етапи механізму патентування винаходів, корисних моделей та промислових зразків.

Начальник відділу інформаційно-пошукових робіт Українського центру інноватики та патентно-інформаційних послуг Ольга Валеріївна Медведчук та фахівець центру Валерія Юріївна Гончаренко проаналізували основні етапи та ознайомили студентів із особливостями національної та міжнародної реєстрації товарних знаків.

Завідувач лабораторії права промислової власності Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Юрій Геннадійович Охромєєв розкрив нормативно-правові засади та провів аналіз прикладних аспектів розпорядження об’єктами інтелектуальної власності.

Судовий експерт, професійний оцінювач Науково-дослідного центру судової експертизи з питань інтелектуальної власності Інна Юріївна Поліщук ознайомила студентів із методами оцінки об’єктів інтелектуальної власності та здійснила аналіз актуальних прикладних проблем у галузі оцінки результатів інтелектуальної діяльності в Україні.
Проведення зустрічі дало можливість студентам економічного факультету набути нових знань та здобути практичні навички у галузі комерціалізації інтелектуальної власності, що є запорукою конкурентоспроможності сучасного підприємства на глобалізованих ринках.

22872

22872

22872

22872

22872


Економічний факультет

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024