Новини

 

Міграційна служба України йде назустріч студентам

17.04.2014
16 квітня відбулася робоча зустріч ректора КНУ імені Тараса Шевченка Леоніда Васильовича Губерського з керівництвом Державної міграційної служби України та представниками студентства. Участь у зустрічі від міграційного відомства взяли його голова Сергій Іванович Радутний, заступник голови Тетяна Василівна Нікітіна, начальник управління персоналу Віктор Валентинович Сергієнко, директори департаментів ДМСУ. В ході зустрічі учасники мали можливість обговорити та вирішити важливі питання, пов’язані з реєстрацією та паспортними проблемами студентів тимчасово окупованих територій Криму, які перевелися на навчання до університету. Важливість обговорюваних питань, полягає у тому, що вони актуальні не лише для студентів, яких зараховано для продовження навчання в наш університет, а й для всіх громадян тимчасово окупованих територій Криму.
Студенти отримали відповіді безпосередньо від керівництва ДМС України щодо місця і порядку реєстрації, отримання паспортів та багато інших нагальних питань, що виникли під час їх вимушеного переїзду з окупованих територій. Ректор та керівництво університету опікуються не лише проблемами освітньої підготовки 108 студентів, які перевелися на навчання у зв’язку з анексією кримської території України, але й створенням для них комфортних умов проживання на новому місці.
Присутній на зустрічі Юрій Олексійович Гоман, декан факультету підготовки іноземних громадян, порушив питання реєстрації на території України згідно з міграційним законодавством іноземних студентів, які навчаються в університеті. Спільно з фахівцями ДМС України було обумовлено логіку дій щодо забезпечення законних прав перебування іноземних студентів в Україні протягом усього навчального процесу.
Співпраця ДМС України успішно проходить і в рамках підвищення кваліфікації її фахівців, про що повідомила Ірина Кузьмівна Дрозд, директор ННЦ державного управління та фінансового контролю Інституту післядипломної освіти. Так за минулий рік 230 працівників ДМС України з усієї України уже отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації, планується протягом поточного року продовжити таке навчання, і розширити співпрацю в сфері фундаментальних розробок науково-методичної літератури, спираючись на підтримку Манфреда Профазі, голови Представництва в Україні Міжнародної організації міграції.
Підсумовуючи зустріч з керівництвом Держаної міграційної служби України, ректор Леонід Губерський підкреслив її виключну результативність не лише для вирішення питань студентів університету, але й для широкої громадськості, адже кожна людина, яка опинилася в складних життєвих обставинах, може розраховувати на те, що вона буде почута і підтримана завдяки чуйності та людяності професіоналів своєї справи. Задоволеними залишилися й студенти, про що вони говорили в інтерв»ю присутнім на зустрічі телеканалам, адже крім усього для них будуть виділені спеціальні години прийому у підрозділах міграційної служби, для оперативного вирішення питань.














Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024