Новини

 

Зустріч зі студентами, які перевелися до КНУ з вишів Криму

12.04.2014
11 квітня 2014 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулася зустріч зі студентами, які перевелися з вищих навчальних закладів Криму. До нових студентів КНУ, — а їхня кількість наразі становить 105 осіб, — звернулися ректор нашого університету академік Л. В. Губерський, голова комітету Верховної Ради з питань освіти і науки Л. М. Гриневич, а також заступник міністра освіти і науки П. Б. Полянський. Леонід Васильович Губерський тепло привітав студентів, які виявили бажання навчатися в КНУ, й подякував їм за тверду громадянську позицію та патріотизм у такий складний для країни час. Лілія Гриневич наголосила, що наразі першочерговим завданням держави є забезпечення всіх можливостей для безболісного та простого переведення студентів, які виявили бажання навчатися на материковій Україні. Павло Броніславович Полянський зазначив, що міністерство звернулося до український вишів із закликом до спрощення бюрократичних процедур при переведенні. Ця ініціатива була широко підтримана. Перед державними структурами і вищими навчальними закладами України стоїть завдання вирішити чимало питань, зокрема про складання академічної різниці, про деталі переведення контрактників, а також повне та всебічне інформування тих студентів, які ще не зробили свого вибору. Студенти-кримчани — це громадяни України, які ніколи не будуть покинуті Батьківщиною.














Студенти та викладачі з кримських вишів мали можливість поставити питання і прямо звернутися з власними коментарями і побажаннями. З ними спілкувалися журналісти з багатьох каналів та газет. Також на кримчан чекала зустріч із представниками Студпарламенту та профспілок Університету.
















Сотня студентів із різних кримських ВНЗ, які подали документи до КНУ, становить третину від всіх студентів, які прийняли рішення продовжувати навчання в українських вишах. Найбільша кількість перевелася до Інституту філології, на географічний, біологічний факультети. На цей день студентам-кримчанам вже почали виплачувати стипендії. Вони забезпечені гуртожитками та за підтримки студентського самоврядування включаються до активного студентського життя КНУ.

Марина Герліга, прес-центр КНУ

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024