Новини

 

Професор В.І. Висоцький прочитав лекції в найкращому університеті світу

08.04.2014
21-23 березня професор В. І. Висоцький, завідувач кафедри математики та теоретичної радіофізики факультету радіофізики, електроніки та комп'ютерних систем, був запрошений для читання лекцій в МІТ (Масачусетський технологічний інститут), що розташований в Бостоні, США. Цей ВНЗ займає перше місце в усіх рейтингах університетів світу (на 2-4 місцях знаходяться, відповідно, Гарвард, Кембрідж та Оксфорд). В ньому, зокрема, працює 75 Нобелівських лауреатів, а вартість навчання перевищує 70000 доларів за рік! При цьому МІТ приймає лише 7% від числа тих абітурієнтів, які подають заявки та документи на вступ до цього ВНЗ. До речі, ці заявки теж платні і кожна коштує 70 доларів!
Проф. Висоцький був запрошений прочитати 3 лекції на Міжнародному колоквіумі, що тривав 3 дні, і був організований для фахівців усього світу, які займаються новою галуззю енергетики – безпечними і ефективними ядерними реакціями при низькій енергії. В цих процесах, на відміну від "звичайних" ядерних реакторів, не утворюються радіоактивні відходи і принципово неможливий будь-який ядерний вибух. Паливом є не уран, а, наприклад, звичайний водень та нікель. До колоквіуму булла прикута увага світових медіа.
Для читання лекцій було запрошено 15 найбільш кваліфікованих фахівців з усього світу: 3 з Європи (Італія, Ізраїль, Україна), 2 – з Японії та 10 – з провідних університетів та Національних лабораторій США). Слід зазначити, що лише двом професорам (з МІТ та КНУШ) доручили прочитати по 3 лекції, всім іншим - по одній. Те, що один з цих фахівців є професором нашого університету, свідчить про високий та визнаний у світі рівень досліджень з новітніх галузей науки, що проводяться в наших стінах. Лекції проф. Висоцького В. І. викликали дуже великий інтерес і жваву дискусію. Аудіо та візуальну презентацію цих доповідей організатори виклали на офіційному сайті колоквіуму при Масачусетському технологічному інституті.


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024