Новини

 

Визначено переможців І Всеукраїнського турніру з класичних судових дебатів з цивільного та земельного права

01.04.2014
28-29 березня 2014 року в стінах Червоного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка пройшов фінальний етап І Всеукраїнського турніру з класичних судових дебатів з цивільного та земельного права. У ньому взяли участь команди-півфіналісти регіональних етапів, проведених минулого року у Києві, Львові, Сімферополі та Харкові. Команди представляли п`ять ВНЗ України, а саме: Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний університет "Одеська юридична академія", Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого та Тернопільський національний економічний університет.

Організатором фінального етапу турніру виступив Дебат Клуб юридичного факультету спільно з юридичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки заступника декана юридичного факультету з міжнародних зв`язків д.ю.н., проф. А. М. Мірошниченка. Завдяки допомозі та сприянню керівництва юридичного факультету та університету в цілому, а також спонсорів турніру, а саме Міжнародного правового центру «EUCON», юридичної фірми «єПраво» та Спільноти випускників юридичного факультету ALUMNI учасники заходу були забезпечені роздатковими матеріалами, проживанням та обідом.

Суддями фінального етапу турніру були викладачі кафедри земельного та аграрного права та кафедри цивільного права, а саме А. Мірошниченко (головний суддя), В. Кононов, Р. Марусенко, Т. Саркісова, Д. Старостенко, Т. Третяк, Б. Воєводін та Р. Сабодаш, суддя Верховного Суду України М. Гусак, суддя Київського окружного адміністративного суду А. Волков, а також практикуючі юристи Є. Петренко, В. Жабський, О. Бевз, В. Власюк, С. Петухов, М. Баннов, Є. Пронін та А. Куц.

Активну участь в організації та проведенні фінального етапу турніру взяли Наталія Кузьменко (головний організатор) та Віталій Данильченко.

За результатами трьох відбірних раундів, два з яких пройшли в п`ятницю і один в суботу, було визначено чотири команди-півфіналісти фінального етапу, котрі пройшли до наступного раунду. Ними стали команди №3 (Везденецький Артем, Наконечна Марія та Скічко Катерина), №8 (Балаценко Максим та Демцьо Іван), №13 (Лавреха Юлія та Стародубець Поліна) та №34 (Жеребецький Володимир, Капацин Ольга та Чернявська Богдана). Після досить емоційних півфінальних раундів було визначено фіналістів, якими стали команди №3 та №8.

Особливістю турніру стало те, що фінальна гра проходила за іншою фабулою з метою максимально об`єктивного визначення найсильнішої команди. За результатами усних виступів фіналістів було оголошено переможця І Всеукраїнського турніру з класичних судових дебатів. Ним стала команда №8 у складі Балаценка Максима та Демцьо Івана. Крім того, суддями одноголосно було присвоєно звання найкращого промовця турніру учасниці команди №3 Наконечній Марії.

Вітаємо фіналістів і бажаємо їм нових перемог та підкорення вершин юридичної кар’єри!















Юридичний факультет,
Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024