Новини

 

Розвиток співпраці з університетами Туреччини завдяки програмі обмінів «Мевляна»

04.04.2014
Відділ міжнародного співробітництва провів зустріч щодо започаткування та реалізації державної програми обміну студентами та викладачами Турецької Республіки «Мевляна» в нашому університеті.

У 2014 році Київський національний університет імені Тараса Шевченка підписав протоколи «Мевляна» з 7 університетами Туреччини. Упродовж 2014/2015 навчального року організовуватимуться обміни студентів, аспірантів та викладачів за спеціальностями – «міжнародні відносини», «філологія», «економіка», «міжнародне право», «психологія», «біологія» та «хімія».

До обговорення реалізації програми «Мевляна» долучилися заступник директора Інституту міжнародних відносин Ігор Голубій, завідувач кафедри тюркології Інституту філології Ірина Покровська, заступник директора з наукової роботи Інституту біології Віктор Мартинюк, заступник декана психологічного факультету Каріне Малишева, заступник декана хімічного факультету Зоя Войтенко, завідувач кафедри економічної кібернетики Олександр Черняк та інші представники факультетів та інститутів КНУ.

Зазначена програма передбачає обмін студентами (від 1 семестру до одного навчального року) та викладачами (від 1 тижня до 3 місяців) різних спеціальностей, які володіють турецькою чи англійською мовами. Відповідно до положення про програму «Мевляна» стипендію студентам обох вишів, викладачам – витрати на відрядження (включаючи й авіапереліт) забезпечуватиме турецька сторона.

4157

4157

4157

4157

4157

4157


Відділ міжнародного співробітництва, прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024