Новини

 

29 березня – День філолога!

31.03.2014
День філолога – це не тільки свято тих, для кого філологія є покликанням, професією, родом діяльності, але й для всіх, хто плекає слово, любить читання, цінує літературу. Зі святом привітав колег та студентів директор Інституту філології професор Григорій Семенюк. У своєму слові Григорій Фокович наголосив на навчально-наукових здобутках філологів, що з кожним роком примножуються. Також директор зазначив, що сьогоднішнє свято має присмак скорботи і печалі, адже у ці дні Україна поминає Небесну сотню. Зважаючи на це, присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих Героїв; аспірантка кафедри новітньої літератури Оксана Рибась прочитала авторський вірш, присвячений майданівським подіям; а з вуст студентів прозвучало декілька цитат із творів, написаних першокурсниками на тему «Майдан для мене та моєї країни».

Все, що відбувалося і відбувається, відображається у слові, на світлині, на картині, у музиці. Свою рефлексію на революційні події на Майдані виразила пензлем на полотні молода художниця з Харківщини Катерина Ткаченко, чиї роботи з початку березня експонуються у Мистецькій залі Жовтого корпусу. Пані Катерина завітала до філологів, аби привітати їх з професійним святом та поділитися душевними порухами, які відчувала, творячи «сотню янголів», які символізують перемогу добра.

Слово і музика – невіддільні, свідченням чого став концерт Національної заслуженої капели бандуристів України ім. Г. І. Майбороди.














Олександра Касьянова,
Фото: Валерій Попов, прес-центр Інституту філології


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024