Новини

 

Відвідайте виставку, що світиться

03.03.2014
3 березня 2014 року в Галереї мистецтв Червоного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка відбулося відкриття виставки талановитої майстрині української вишивки Тетяни Протчевої.
Відкрив експозицію проректор з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров. Подякувавши авторці за надані для виставки чудові роботи, він наголосив, що цей показ розпочинає Шевченківські тижні в університеті. Портрети українських геніїв Тараса Шевченка, Лесі Українки, Михайла Грушевського є знаковими в її творчості.
Унікальність експонованих робіт – 3D ефект. В темряві, завдяки використанню спеціальних ниток, образи проявляються і немов випромінюють світло. Тетяна Протчева створила новий напрямок мистецтва «3D» вишивки «Glow Art». ЇЇ метод внесено до «Книги Рекордів України».
Творчість пані Тетяни - знана в Україні та за її межами. Протягом останнього часу колекція кращих робіт майстрині (картини на біблійну тематику, що світяться у темряві) виставлялися в Експоцентрі України, Києво - Могилянській академії, бібліотеці ім. Вернадського, музеї П. Тичини, Британській Раді, Верховній Раді та інших залах України. В Америці (Посольство України), Японії (ЕХРО 2005), Китаї (ЕХРО 2010), Шотландії , Ізраїлі та ін. країнах вишивальниця презентувала сучасне мистецтво української вишивки, що є невід’ємною та однією з найяскравіших складових культури нашого народу.





























Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024