Новини

 

ЗАЯВА ВЧЕНОЇ РАДИ КИЇВСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

03.03.2014
Наша країна переживає складні часи. Суверенітет і незалежність України опинилися під загрозою іноземного втручання, що за нормами міжнародного права є злочином.
Вчена рада Університету засуджує рішення Ради Федерації Федеральних зборів Російської Федерації про застосування збройних сил Росії на території суверенної та незалежної держави України за неправдивими вигадками. Ми глибоко обурені агресією і вимагаємо її припинення.
Ми цілковито підтримуємо дії керівництва України, спрямовані на збереження незалежності та цілісності нашої держави, і просимо застосувати всі передбачені законодавством та міжнародною практикою засоби для протидії анексії невід’ємної частини України – Криму, недопущення кровопролиття та хаосу.
Ми звертаємося до світового співтовариства із закликом вжити всіх заходів для збереження цілісності та неподільності України як держави-фундатора ООН. Україна, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї, заслуговує на гарантування її безпеки.
Ми просимо наших колег, російську наукову та академічну спільноту – засудити агресію та стати на захист цілісності України.
Ми звертаємося до громади Криму із закликом зберегти вистраждану незалежність і цілісність нашої держави.
Ми закликаємо українських освітян і науковців, викладачів і студентів, весь народ України згуртуватися та об’єднатися, зберігати спокій та витримку, бути толерантними та виваженими, зупинити протистояння і розбрат, а в разі потреби – організовано та рішуче виступити на захист нашої Батьківщини.
Наша сила в єдності!
Слава Україні!



Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024