Новини

 

В КНУ відбулася наукова конференція «Інститут Президента України в системі державної влади України»

17.01.2014
17 січня 2014 року у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка на виконання плану заходів з підготовки та відзначення 80-річчя від дня народження Леоніда Макаровича Кравчука, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 3 липня 2013 р. № 591, відбулася Наукова конференція «Інститут Президента України в системі державної влади України».

У Залі засідань Вченої ради учасники конференції тепло вітали Першого Президента незалежної України Леоніда Кравчука, міністра освіти і науки України Дмитра Табачника, представників міністерств і відомств, наукової та освітянської громади, провідних науковців. Від колективу КНУ імені Тараса Шевченка з початком знакової конференції присутніх привітав ректор Університету академік Леонід Губерський. У вступному слові він зокрема зазначив, що славний ювілей Першого Президента України дає нам унікальну нагоду для всебічного та поглибленого осмислення значення інституту Президента у системі вітчизняного державотворення, в процесі розбудови політичної, правової та соціально-економічної систем незалежної України. «Упровадження інституту президентства в молодій незалежній українській державі стало свідченням її прагнення сприйняти надбання розвинутих демократій світу. Адже у новітній історії інститут президентства є невід’ємним атрибутом республіканської форми правління та однією з ознак демократичного суспільства, — наголосив ректор і зазначив, що викладачі і студенти нашого університету завжди з особливою гордістю пам’ятають про той факт, що першим Президентом незалежної України став саме наш випускник.

Про освітянський шлях Леоніда Кравчука та його вагомий внесок у розвиток української освіти у період президентства говорив міністр освіти і науки України Дмитро Табачник. Радник чинного Президента України Марина Ставнійчук зачитала привітання учасникам наукової конференції «Інститут Президента України в системі державної влади України» від Віктора Януковича. У привітанні наголошується: «Конференція покликана стати одним із інтелектуальних майданчиків, що сприятиме конституційно-правовій модернізації України». Леонід Макарович Кравчук побажав плідної роботи науковій конференції і, дякуючи за всі привітання на його адресу, відзначив, що гордий тим, що його внесок на старті розбудови незалежної України позитивно оцінений суспільством і сподівається, що набутий і переданий наступникам досвід слугуватиме вдосконаленню демократичних процесів у державі. Він також з теплотою пригадав подробиці свого вступу до Шевченкового університету у 1953-му році, щасливі студентські роки, які назвав найкращими у своєму житті. На цій приємній ноті Леонід Васильович Губерський вручив Першому Президентові України, Почесному доктору КНУ імені Тараса Шевченка Леоніду Макаровичу Кравчуку Почесну Відзнаку Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Потому розпочалися секційні засідання конференції за напрямками:

1. Інститут Президента в державному управлінні України.
2. Досвід функціонування Інституту Президента в молодих демократіях.
3. Інститут Президента в системі визначення та реалізації стратегічних пріоритетів розвитку трансформаційної економіки України
4. Правові аспекти функціонування Інституту Президента України.
5. Інститут Президента та формування конституційного устрою України.


























Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024