Новини

 

У КНУ відкрили навчально-виробничий центр страхового бізнесу

24.12.2013
У рамках ІХ Міжнародної науково-практичної конференції «Грудневі читання – 2013» 12 грудня 2013 року на економічному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося відкриття навчально-виробничого центру страхового бізнесу з сучасними інформаційними та телекомунікаційними технологіями і потужним матеріально-технічним забезпеченням.

На базі Центру вже сьогодні студенти можуть отримати ґрунтовні знання і практичні навички щодо використання сучасних інформаційних технологій у страховому бізнесі і ризик-менеджменті. З наступного навчального року не лише магістри кафедри страхування та ризик-менеджменту, а й усі студенти економічного факультету, які вивчають страхові дисципліни і фінансовий ризик-менеджмент зможуть пройти лабораторний практикум на базі даного центру. Відповідне забезпечення підручниками і практикумами підготовлене.

На базі Центру можна також створити навчальну страхову компанію, освітній Центр, програма якого буде включати лекції по страховим продуктам, техніці продажу, розвитку комунікативних навичок, програму для топ-менеджерів, управлінців компаній, тощо.

До викладання можуть залучатися як викладачі факультету, так і практики з ринку фінансових послуг, страхового бізнесу.

Таким чином, метою діяльності Центру є:

- посилення практичної складової навчання на основі використання новітніх інтерактивних технологій та інформаційних ресурсів;

- проведення наукових досліджень на якісно новому рівні;

- поширення та впровадження в навчальний процес і практичну діяльність передових знань, наукових досягнень, практичних навичок та підприємницьких здобутків у галузі страхування та ризик-менеджменту.

В рамках презентації зазначено 15 аспектів переваг навчально-виробничого центру з позиції викладача, студента та страхової компанії, серед яких:

для викладача:

розширення можливості підвищення ефективності інформаційного обміну між викладачами та студентами;

інтерактивна дошка допомагає сфокусувати увагу студентів на викладачу та навчальному матеріалі;

підвищення ефективності навчального процесу;

мінімізація витрат часу та ресурсів для підготовки до занять та контрольних робіт;

швидкий доступ до мережі Інтернет;

для студента:

мобільність;

технологічність;

наглядовість;

творчість;

робота з великим об’ємом інформації;

для страховика:

економічність;

альтернативний канал продажу;

використання веб-технологій;

впровадження ефективних он-лайн фронт-систем;

центр навчання страхових агентів.



Створення навчально-виробничого центру «Страхового бізнесу» дасть змогу підвищити ефективність поєднання у навчальному процесі теоретичних та практичних складових і підготувати висококваліфікованих фахівців у сфері страхування та ризик-менеджменту.



Прес-центр


Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024