Новини

 

Неймовірні пригоди гурту юридичного факультету Image Effect у Росії

29.11.2013
Маючи потужну підтримку рідних та близьких за плечима, ми спрямовуємо сили на досягнення нових вершин. У цьому переконався наш гурт юридичного факультету Image Effect. Вже третій рік поспіль у Москві проводиться міжнародний конкурс молодих рок-виконавців «ROCK SMENA». Цього року в конкурсі взяло участь понад 100 команд з просторів СНД, проте до фіналу потрапили лише 7 колективів. Представники юридичного факультету (Бондаренко Богдан, Завгородній Роман та Макарчук Роман) теж спробували власні сили і… їм вдалося, вдалося увірватися у цю сімку — і перемогти!

Основна мета конкурсу полягає в тому, щоб дати серйозний поштовх молодим командам у розвитку їхньої творчості, спонукати до нових здобутків шляхом виступу на максимально широку аудиторію. Для цього всіх конкурсантів ставлять у рівні умови, даючи завдання записати власне аранжування однієї з пісень групи-організатора, Lumen. Простір для фантазії тут не обмежується нічим і ніким, дозволено практично все, аби кінцевий продукт виглядав достойно.

26 листопада Москва зустріла нас першим цьогорічним снігом. Люди, які брали участь у проведенні фестивалю, доклали всіх зусиль для того, щоб він пройшов у максимально дружній атмосфері. Представники гурту-організатора створили всі умови нарівні із виступом професійного колективу для того, щоб учасники змогли максимально розкритися і не поступалися сьогоднішнім зіркам естради. Використовуючи наше право на 3 пісні, ми вирішили, окрім конкурсної зіграти авторську, яка б яскраво вказала на наше світобачення і думки на конкретному етапі творчості, а також українську, адже так чи інакше, ми є командою з нашої Батьківщини.

Усі 7 колективів, що пройшли до фіналу, були надзвичайно сильними й багатогранними: виконання творів різними гуртами відбувалось в діапазоні від класичних пісень під гітару з супроводом кларнета чи то фортепіано, а закінчувалось аранжуванням із 7 некласичних інструментів, таких як, наприклад, співоча тибетська чаша.

Здавалося б, лише один переможець, проте атмосфера заходу анітрішки не зіпсувалася, адже основна мета досягнута – молоді рок-гурти змогли виступити на широкий загал, що тепер загорівся їхньою творчістю і підштовхуватиме до підкорення нових висот. Після того, як нас оголосили переможцями, не спостерігалося класичних конкурсних настроїв: навпаки представники інших команд були раді вітати нас, обмінювалися контактами і обіцянками на майбутнє. На вечері панувала атмосфера свята.

Ми дякуємо всім тим, хто нас підтримував удома і біля сцени, дякуємо конкурсантам, які створили дружню атмосферу фіналу, дійсно свята, а не марафону за першими місцями, а також організаторам за те, що ще залишилися на світі такі люди, які мають бажання творити чисте добро і допомагати найнесподіванішими шляхами втілювати в життя найзаповітніші мрії.













Гурт Image Effect

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024