Новини

 

"Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє"

25.11.2013
У Військовому інституті КНУ імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) 22 листопада 2013 року відбулася IX Міжнародна науково-практична конференція "Військова освіта і наука: сьогодення та майбутнє", присвячена пам’яті першого начальника Військового інституту заслуженого працівника народної освіти України, доктора технічних наук, професора генерал-лейтенанта Жукова Сергія Анатолійовича.

У ній участь: представники Центрального апарату Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних Сил України, Департаментів вітчизняного оборонного відомства, вищих навчальних закладів України, закордонних організацій, підприємств та установ, військові науковці. На адресу конференції надійшли наукові доповіді з понад 50 установ та організацій, ВНЗ України та зарубіжних країн (Посольство Республіки Польщі в Україні, Тихоокеанський державний університет (Російська Федерація), 311 доповідей вчених, науково-педагогічних працівників, ад’юнктів, здобувачів, слухачів. Серед них: докторів наук, професорів – 19, кандидатів наук, доцентів – 131.

Відкриваючи пленарне засідання, начальник Військового інституту, заслужений працівник освіти України, професор генерал-майор Віктор Балабін представив учасників конференції, розповів про її мету та порядок роботи.

З вітальним словом до учасників конференції та доповіддю «Європейська інтеграція вищої освіти України в контексті Болонського процесу» виступив проректор з наукової роботи Київського національного університету імені Тараса Шевченка, заслужений працівник освіти України професор Сергій Вижва, який звернув увагу присутніх на особливе значення конференції для подальшого розвитку військової освіти і науки у Збройних Силах України, високий науковий рівень її учасників, розповів про славетну історію, досягнення, науковий потенціал та пріоритетні напрямки діяльності Університету.

– Проведення цієї конференції саме у ВІКНУ за участю широкого кола вітчизняних та іноземних вчених, а також представників замовників на підготовку офіцерських кадрів, – зазначив у своїй доповіді "Розвиток системи воєнно-наукових досліджень в контексті Державної комплексної програми реформування і розвитку Збройних Сил України на період до 2017 року" начальник відділу організації наукової діяльності Департаменту військової освіти і науки Міністерства оборони України доцент Сергій Роговенко, – підтверджує її особливе значення. Воєнна наука посіла важливе місце у забезпеченні обороноздатності держави, тому керівництво МО України приділяє постійну увагу науковій і науково-технічній діяльності у Збройних Силах – наголосив представник Департаменту вітчизняного оборонного відомства.

З доповідями також виступили: провідний науковий співробітник відділу проблем військової освіти та науки центру військово-стратегічних досліджень Національного університету оборони України імені Івана Черняховського доцент Юрій Черних "Стан та перспективи розвитку системи військової освіти в Україні", декан юридичного факультету Тихоокеанського державного університету (м. Хабаровськ, Російська Федерація) доцент Валерій Степенко, начальник Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій, заслужений діяч науки і техніки України професор генерал-майор Юрій Даник, заступник Аташе з питань оборони Республіки Польща в Україні підполковник Томаш Тшчіньські, керівник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення Департаменту фінансів Міністерства оборони України полковник В’ячеслав Салахов.

Активно та плідно працювали секції: «Техніка озброєнь та технології подвійного призначення»; «Лінгвістичне забезпечення діяльності Збройних Сил України»; «Актуальні проблеми гуманітарного та соціального розвитку Збройних Сил України»; «Фінанси і воєнна економіка»; «Інформаційно-психологічна безпека особистості держави і суспільства»; «Актуальні проблеми правового забезпечення повсякденної діяльності Збройних Сил України»; «Воєнна географія та проблеми топогеодезичного забезпечення», «Інновації у вищій освіті».

На конференції було обговорено стан та перспективи розвитку військової освіти і науки, питання організації співробітництва у науковій діяльності та підготовці науково-педагогічних і офіцерських кадрів, апробовано результати наукових досліджень.












Військовий інститут

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024