Новини

 

Результати травневої звітно-виборчої конференції студентів і аспірантів - 2005

23.05.2005
19 травня 2005 року відбулася звітно-виборча конференція студентів і аспірантів КНУ імені Тараса Шевченка, під час якої піднімались наступні питання:

1. Обрання першого заступника голови Студентського Парламенту КНУ імені Тараса Шевченка;

2. Затвердження трьох делегатів від нашого університету до Всеукраїнської ради студентів при Міністерстві освіти і науки України.

3. Проголосувати пакетом за представника в Студентській раді при КМДА.


Конференція розпочалася коротким звітом роботи Студентського парламенту за рік, який представив чинний голова СП В’ячеслав Шамрай. Він наголосив на наявності багатьох планів майбутньої роботи Парламенту і його нагальних проблемах. Так, останньої неприємною новиною стали виступи студента нашого Університету в акції проти ректора Сергія Пархоменка, який разом з головою колегії НаУКМА Стасом Куценком вимагали відставки Віктора Васильовича. Нещодавно був організований ряд мітингів під Червоним корпусом із згаданими вимогами. Хоча, незважаючи на обґрунтовану переконаність, ні Стас, ні Сергій не погодились з’явитися на конференції.

Далі виступив заступник голови Фонду сприяння розвитку студентського самоврядування “Універсітас” Дмитро Кулібаба, який запропонував ввести деякі новації у сферу університетського самоврядування, наводячи приклади на системі студентського самоуправління в Польщі. Так, на базі органів студентського самоврядування доречно створити осередки для представлення університетів у інших структурах. Створюються також ради, куди делегують 30-40 чоловік з усіх навчальних закладів України. Об’єднавшись подібним чином, поляки змогли вимагати від уряду фінансування. Також, зауважив Дмитро, треба провадити широку інформаційну кампанію і вже на цьому рівні формувати певні органи через вираження власної позиції.

Основною метою скликання конференції було обрання першого заступника Студентського парламенту. Попередній заступник, яким був студент Економічного факультету Сергій Слабоус, склав свої повноваження по причині закінчення університету цього року. Голова запропонував як основного кандидата на цей пост студента історичного факультету Андрія Гаджамана. Більшістю голосів було схвалено ствердне рішення (39 – за, 2 – проти, 14 – утрималось). Також підтвердили обрання трьох інших заступників, якими стали: Тетяна Павлова, Дмитро Завгородній і Дмитро Коломоєць. Новообраний заступник традиційно пообіцяв збільшити представництво Парламенту на факультетах, створити додаткові структури, збільшити квоту студентів на Вченій раді шляхом прямої домовленості, створити Фонд під фінансування ТММ і висловив надію, що СП Університету має всі шанси стати лідером студентських організацій в Україні.

В результаті голосування за представника Університету в Студентській раді при КМДА був обраний В’ячеслав Шамрай (за – 44, проти – 0, утрималось – 1).

І останнім етапом стало голосування за затвердження делегатів до Всеукраїнської ради студентів при Міністерстві освіти і науки України, до числа яких увійшли: Іван Слободяник, Дмитро Кулібаба і В’ячеслав Шамрай.

Скликання наступної конференції призначили на жовтень 2005 року.



Анастасія СКОРИНА,
Голова інформаційного відділу СП
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024