Новини

 

У Київському університеті відзначили 70 річницю визволення Києва

06.11.2013
6 листопада 2013 року в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 70-ої річниці визволення Києва від фашистських загарбників у Великій Вітчизняній війні.

Зранку ректор КНУ Леонід Васильович Губерський разом з представниками ветеранської організації взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Невідомому солдату у парку слави. У стінах університету відбулося засідання президії Ради ветеранів війни і праці, покладання квітів до Пам’ятного знаку викладачам і студентам університету, загиблим у боях Великої Вітчизняної війни, презентація книг про Героїв радянського Союзу П. Р. Романчука та В. Ф. Квітинського, круглий стіл на тему «Звільнення Києва від фашистських загарбників».







Ректор вручив ветеранам, учасникам бойових дій у Великій Вітчизняній війні Т. Г. Зарицькій, М. В. Новікову, Д. А. Прохорову, В. Г. Прібишу відзнаку «Почесний ветеран міста-героя Києва».



Леонід Васильович, вітаючи ветеранів зі святом, зазначив: «Ви знаєте і бачили, що таке війна, які наслідки вона після себе залишила. Все те, що вам довелося пережити залишиться у народній пам’яті. Ми шануємо кожен ваш подвиг, вклоняємося за вашу мужність». Ректор підкреслив, що в університеті про трагічні події Великої вітчизняної війни згадують не лише у дні відзначення річниць Перемоги, визволення Києва, а набагато частіше. Є різні форми вшанування – це конференції, круглі столи, видання книг, зустрічі ветеранів зі студентами. Тож під час навчального року студенти і працівники університету у такий спосіб віддають шану тим, хто забезпечив нам мирне життя.





Прес-центр
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024