Новини

 

Відбулася презентація першого в Україні “Новогрецько-українського словника”

18.05.2005
13 травня 2005 року в Інституті філології відбулася презентація першого в українській та грецькій лексикології “Новогрецько-українського словника”, який укладали Н.Ф. Клименко, О.Д. Пономарів та Є.К. Чернуха. На цій події були присутні директор Інституту філології Григорій Фокович Семенюк, посол Грецької республіки в Україні пан Панайотіс Гумас, співробітники Міністерства освіти і релігії Греції та діячі культури України.

Презентація “Новогрецько-українського словника” - важливий етап розвитку співробітництва між Українською та Грецькою державами. Цей словник надасть широку можливість вивчення новогрецької мови для українських студентів і також допоможе грекам у вивченні української, адже на сьогоднішній день на Україні проживає 200-тисячна грецька громада.

Традиції викладання новогрецької мови започатковані у Київському університеті у 1958 році відомими у світі елліністами А.О. Білецьким та Т.М. Чернишовою, які працювали на кафедрі класичної філології і загального мовознавства. Кафедру елліністики було створено 20 травня 1999 року. Її заснування обумовлене потребою підготовки в Україні філологів і перекладачів зі знанням новогрецької мови та літератури, дослідження актуальних проблем елліністики.

Зараз в Київському університеті новогрецьку мову вивчають 75 студентів. Також при кафедрі діє Центр елліністики.


ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024