Новини

 

IX Міжнародна конференція "Електроніка та прикладна фізика"

31.10.2013
23-26 жовтня на радіофізичному факультеті Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася IX міжнародна наукова конференція "Електроніка та прикладна фізика". Проведення конференції вже стало традицією, вона сприяє розвитку науки та міжнародного співробітництва в Університеті.

На пленарному засіданні виступив із доповіддю "Силіконові нітридні нанокомпозити – виробництво, люмінесцентні властивості та їхнє застосування в галузі медичної діагностики" доктор В. Лисенко, вчений-експериментатор Інституту нанотехнологій міста Ліон, Франція. Виступ науковця активно обговорювався, доповідач відповів на запитання молодих учених та студентів. Лектор акцентував увагу на традиціях співпраці Інституту нанотехнологій міста Ліон з радіофізичним факультетом університету.

У рамках конференції працювало 9 тематичних секцій: лазерна фізика й оптоелектроніка; фізика магнітних явищ; фізика поверхні, нано- та мікроелектроніка; фізика напівпровідників та діелектриків, напівпровідникові прилади; медична фізика; фізика плазми; комп’ютерна інженерія; радіоінженерія та комунікації; поляриметрія: теорія та прикладне застосування. На секційних засіданнях було заслухано та обговорено близько 100 доповідей, підготовлених представниками провідних профільних наукових закладів НАН України (інститутів фізики, металофізики, фізики напівпровідників, ядерних досліджень, загальної та неорганічної хімії, газу, електродинаміки, мікробіології та вірусології, молекулярної біології та генетики) та університетів України (класичних університетів Харкова, Сімферополя, Івано-Франківська, Чернівців, Ужгорода, Запоріжжя, Сум, Донецька, Дніпропетровська, Кам’янця-Подільського, політехнічні університети Києва, Харкова, Луганська та Львова). Співавторами доповідей були дослідники з ряду зарубіжних університетів, зокрема з Франції: Інституту нанотехнологій міста Ліон, Університету Поля Сабатьє, з Німеччини – Інституту Макса Планка біофізики та хімії, м. Геттінген, зі США – Дрексельського університету, з Японії – Токійського університету сільського господарства та технологій, з Болгарії – Інституту прикладних проблем фізики та біофізики, з Росії – Московського державного університету імені М. В. Ломоносова, Башкирського державного університету м. Уфа. Активну участь у роботі конференції брали аспіранти та студенти, значна частина доповідей зроблена за їхньої участі.

Праці конференції, починаючи з першої, яка відбулася у жовтні 2005 р., публікуються винятково англійською мовою, що дозволяє працювати з ними науковцям зі всього світу. Частину усних доповідей також було зроблено англійською мовою. Активну участь в організації та проведенні конференції взяли аспіранти факультету — Оксана Соломенко, Олексій Волков, Іван Коломієць, Олександр Пилиповський.





Андрій Нетреба,
заступник декана з наукової роботи радіофізичного факультету


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024