Новини

 

Київський університет відзначає 60 річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні

10.05.2005
6 травня 2005 року трудовий колектив Київського національного університету імені Тараса Шевченка відзначав 60-у річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні. З початку війни сотні студентів та викладачів Київського університету добровольцями влилися до лав Червоної Армії. Чимало з них боролися у тилу ворога - підпільно та у партизанських загонах. Понад 200 студентів, особливого складу університету віддали своє життя, захищаючи Батьківщину. Саме на їх честь пройшла урочиста церемонія відкриття ректором університету Віктором Скопенком Меморіальної дошки, де на стелі з білого мармуру викарбувані золотими літерами імена загиблих студентів, аспірантів, викладачів та співробітників університету, що поклали своє життя на вівтар перемоги.

Біля входу до головного Червоного корпусу університету відбувся урочистий мітинг та були покладені квіти до Пам’ятного знаку загиблих у війні.
Київський національний університет імені Тараса Шевченка завжди пам’ятатиме своїх синів і дочок, які власним героїзмом та самовідданістю в боях за Вітчизну принесли славу рідній Alma Mater!



















ПРЕС-ЦЕНТР
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024