Новини

 

Географічний факультет очолив українську делегацію до Італії

29.10.2013
З 11 по 21 жовтня 2013 року у межах проекту міжнародного співробітництва географічного факультету «Україна-Італія: культурні діалоги без кордонів» відбувся робочий візит української делегації до італійського регіону Марке. До складу делегації увійшли представники провідних університетів України, громадських організацій, комерційних підприємств у сфері туризму. Очолила делегацію директор Центру культурних та географічних досліджень Італії КНУ імені Тараса Шевченка доцент Олена Мотузенко. Організатори проекту, спрямованого на розвиток міжнародного співробітництва між Україно та Італією, КНУ та італійський Університет м. Мачерата започаткували освітній проект у взаємодії з представниками бізнесу.

Посольство України в Італійській Республіці високо оцінило таку ініціативу та запросило Університет міста Мачерата виступити координатором академічних обмінів між Італією та Україною. Інформаційну та організаційну підтримку ВНЗ України буде надавати Центр географічних та культурних досліджень нашого університету. За його підтримки на базі університету спільно з Університетом м. Мачерата з вересня 2013 року відкрито магістерські програми з подвійним дипломуванням за напрямками «Міжнародна економіка» (на економічному факультеті) та «Управління туристсько-рекреаційними системами» (на географічному факультеті).

У межах робочого візиту до Італії члени делегації взяли участь у нарадах з розробки практичних підходів до організації навчання у рамках магістерської програми «Управління туристсько-рекреаційними системами» згідно з запитами сучасного туристичного ринку, як в Україні, так і в Італії. Було визначено спільний напрям прикладних наукових досліджень, що їх протягом першого року навчання будуть проводити студенти під керівництвом провідних науковців обох університетів. Презентації результатів буде присвячено VIII Міжнародну конференцію «Україна-Італія: співробітництво у галузі туризму», проведення першого етапу якої планується в Італії у березні 2014 року на базі Університету міста Мачерата. Другий етап відбудеться в Україні на базі географічного факультету КНУ у квітні 2014 року. Такий науково-практичний діалог між науковцями обох країн найкраще сприятиме поширенню досвіду подвійного дипломування між ВНЗ України та Італії.

Визначаючи провідну роль еногастрономічного туризму у розвитку туристсько-рекреаційної системи регіону Марке, під час візиту було проведено зустрічі з органами місцевого самоврядування, професійними громадськими організаціями, відвідування підприємств виноградарства та виноробства, виробництва солодощів та інших типових для регіону Марке продуктів харчування (сирів, салямі, оливкової олії), що використовуються як чинники залучення туристів.

Підсумки візиту підбили на конференції «Міжнародне академічне співробітництво як засіб просування та підтримки бренду «зроблено в Італії», що відбулася 19 жовтня 2013 р. в м. Мачерата.




Олена Мотузенко,
Директор Центру географічних та культурних досліджень Італії КНУ імені Тараса Шевченка


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024