Новини

 

Розпочала роботу конференція при підтримці НАТО "Значення вірусних захворювань рослин для біобезпеки в Європейському Союзі, що розвивається”

04.05.2005
4-7 травня 2005 року у Києві проходитиме робоча конференція при підтримці НАТО “Значення вірусних захворювань рослин для біобезпеки в Європейському Союзі, що розвивається”. У конференції приймають участь біля 50 учасників, з них 16 провідних доповідачів із країн НАТО та країн-партенерів НАТО, зокрема з Болгарії, Чеської республіки, Франції, Німеччини, Італії, Літви, Нідерландів, Португалії, Румунії, Іспанії, Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Росії, України, Молдови та ін.

Конференція присвячена проблемі попередження росповсюдження вірусних хвороб на території Європейського союзу, що розвивається, проблемам міжнародної торгівлі, введенням нових біотехнологій та культур, зважаючи на ризик актів біотероризму, зміни кліматичних умов Європи та підвищення екологічних стандартів продукції. Для вирішення зазначених проблем запропоновано розшифрувати підходи до впровадження новітніх діагностикумів для виявлення вірусів рослин, обмеження їх розповсюдження, сертифікації посадкового матеріалу, епідеміології фітовірусних інфекцій, а також зосередити увагу на питанні стійкості рослин, особливо трансгенних, до патогенів вірусної природи. Крім того, у ході конференції особлива увага буде приділена можливості використання вірусів рослин (включаючи розробку високопатогенних штамів) як біологічної зброї.

Результати зустрічі допоможуть корегувати загальнополітичні підходи до вірішення проблем діагностики вірусних хвороб провідних сільськогосподарських культур, сертифікації рослинного матеріалу та розробці сучасних підходів для покращення методів контроля за розповсюдженням вірусних інфекцій стратегічно важливих культур.

Відкриття конференції відбулося 4 травня о 10.00 у приміщенні Інституту післядипломної освіти Київського національного університету імені Тараса Шевченка (Київ, вул. В.Васильківська 36). У відкритті приймали участь директор інформаційного центру НАТО в Україні доктор Майкл Дюран та ін. Мова конференції ангійська (з синхронним перекладом на українську).

Со-директри конференції:

ž В.П. Поліщук, проф., д.б.н., зав. кафедри вірусології КНУ імені Траса Шевченка, Київ, Україна;

ž Томас Кьоне, проф., директор Інституту дослідженя стійкості та діагностики патогенів при Федеральному центрі селекції культивуємих рослин, Ашерслебен, Німеччина.





Організаційний комітет конференції
Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024