Новини

 

Наукові доробки Університету на Міжнародному науково-технологічному форумі «Наука, інновації, технології — 2013»

21.10.2013
З 15 по 17 жовтня 2013 року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» проходив Міжнародний науково-технологічний форум «Наука, інновації, технології — 2013».
За даними Держінформнауки метою форуму була презентація кращих наукових досягнень, інноваційних розробок та технологій, сприяння їхній комерціалізації та впровадженню у виробництво, що є головною умовою успішного розвитку економіки країни.

На форумі були представлені спільні російсько-українські наукові розробки з удосконалення методів терапії виразкових патологій шлунково-кишкового тракту та експериментальні обґрунтування застосування нанокристалічного діоксиду церію в гастроентерології, проктології і геріатрії. Розробки були проведені на замовлення Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України 2012-2013 в Інституті біології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Результати досліджень представляли директор ННЦ «Інститут біології» Л. І. Остапченко, завідувач НДЛ «Фармакології і експериментальної патології» Т. В. Берегова та співробітники інституту.

Учасники та відвідувачі форуму мали змогу ознайомитись з представленими на стендах результатами досліджень і переглянути тематичні анімовані відеопрезентації, поспілкуватися з розробниками. Науковий захід ще раз підтвердив зацікавленість у біомедичних дослідженнях, адже протягом трьох днів біля експозицій Університету було людно: жваві дискусії та запитання були як від гостей форуму «Наука, інновації, технології — 2013» так і відвідувачів VI Міжнародного форуму «Комплексне забезпечення лабораторій», що проходив у іншому залі виставкового центру «КиївЕкспоПлаза».

Окрім вищезгаданих досліджень були представлені і розробки, що були відібрані Університетським Центром трансферу технологій для Європейської Мережі Підприємств (EEN): «Технологія аналізу, оцінки та моделювання банківських ризиків» (А. Б. Камінський), «Технологія формування системи управління маркетинговою діяльністю підприємства» (А. О. Длігач), «Технологія маркетингового дослідження мотивацій та ринкової поведінки споживачів на українському ринку високотехнологічних продуктів» (В. В. Філіпова), «Створення комплексу прогнозування макроекономічних показників України в умовах економічної кризи» (А. В. Ставицький), «Технологія одержання імуногену з мікобактерій туберкульозу (BCG)» (Л. М. Гриценко), «Спосіб отримання рутину з вегетативної маси гречки» (Н. Ю. Таран), «Технологія одержання екологічно чистого сорбенту для збору нафти та нафтопродуктів з поверхні водоймищ та ґрунту та розробка пристрою для виробництва, розпилення та збору сорбенту в польових умовах» (С. Л. Рево), «Технологія виготовлення композитів на основі сполук, що не мають спільного розчинника» (М. А. Заболотний), «Технологія створення нановпорядкованих планарних темплатів» (М. А. Заболотний) та інші.

Зацікавленість у наукових розробках університету та їхнє практичне значення ще раз підтверджують, що майбутнє в української науки є!











Голова НТСА ННЦ «Інститут біології»,
Оксана Берник


Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024