Новини

 

В Інституті філології пройшли заходи, присвячені ХІІІ Тижню італійської мови у світі

16.10.2013
14 жовтня 2013 року в Інституті філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулися заходи, приурочені до ХІІІ Тижня італійської мови у світі.
Тиждень італійської мови у світі – це ініціатива, започаткована у 2001 році Міністерством закордонних справ Італії та Академією делла Круска, покликана сприяти поширенню та розвитку італійської мови та культури в різних країнах світу. Центр італознавства Інституту філології вже багато років підтримує цю традицію та організовує для своїх студентів і гостей різноманітні заходи.
У рамках цьогорічного Тижня італійської мови, що присвячений темі «Дослідження, винаходи, інновації: наукова Італія», студенти Інституту філології підготували повідомлення та презентації про видатних італійських вчених і нобелівських лауреатів (Гульєльмо Марконі, Карло Руббіа, Антоніо Меуччі, Леонардо да Вінчі).

З великим успіхом пройшла театральна постановка студенток ІV курсу італійської мови відділення перекладачів, які вже декілька років поспіль незмінно радують італомовну спільноту Інституту своїм режисерським і артистичним талантами.

У контексті цьогорічної тематики заходу студенти та гості познайомилися з життям та діяльністю італійського фізика, нобелівського лауреата Енріко Фермі, переглянувши фільм “I ragazzi di via Panisperna” (1989, реж. Джанні Амеліо).

Центр італознавства Інституту філології






Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024