Новини

 

Фізична підготовка формує високі морально-вольові якості майбутніх офіцерів

14.10.2013
Сьогодні, 14 жовтня, відбулося вручення нагород переможцям IX відкритого чемпіонату Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка (ВІКНУ) з легкоатлетичного кросу (1000 м.), присвяченого пам’яті першого начальника Військового інституту генерал-лейтенанта Сергія Жукова.

Самі забіги проходили у погожий осінній день 12.10.13 на спортивному майданчику університету.

Розпочався захід, як завжди, урочисто – із підняття Державного Прапору України, покладання квітів до меморіальної дошки генерал-лейтенанту Сергію Жукову та мітингу особового складу ВІКНУ.

У своєму виступі на мітингу начальник Військового інституту генерал-майор Віктор Балабін нагадав присутнім про значний внесок генерал-лейтенанта Сергія Жукова у становлення ВІКНУ, розвиток спорту та фізичної підготовки особового складу.

«Під його керівництвом спортивна команда Військового інституту тричі поспіль здобувала перемогу у спортивно-інтелектуальній грі «Патріот», що проводилася серед ВВНЗ міста Києва. За його сприяння наші спортсмени постійно завойовували призові місця у різних змаганнях, що проводились у Збройних Силах та столиці держави. Наше завдання – підтримувати та примножувати ці славні традиції, бути гідними високого звання захисника Вітчизни» − розповів Віктор Володимирович Балабін.

У легкоатлетичному кросі взяли участь курсанти всіх факультетів Військового інституту (318 хлопців та 91 дівчина), а також наші гості, представники СДЮСШОР ДСК ЗСУ «Старт». Головним суддею змагань був суддя національної категорії начальник факультету військової підготовки полковник Віктор Добровольський.

За словами заступника начальника Військового інституту з виховної роботи полковника Віктора Уліча, змагання пройшли організовано, в цікавій, напруженій та чесній боротьбі.
«Приємно відзначити, що наші дівчата за бажанням та самовіддачею ні в чому не поступалися хлопцям та показали гарні результати. Фізична підготовка є важливою складовою у формуванні високих морально-вольових якостей майбутніх офіцерів» − зазначив Віктор Леонідович.

За підсумками змагань у загальному заліку серед факультетів Військового інституту перше місце посів військовий факультет фінансів і права (ВФФП, начальник факультету – полковник Валерій Лісовський), серед підрозділів – підрозділ майора Сергія Теслюка (ВФФП), серед навчальних груп – 211 пс навчальна група (військовий гуманітарно-лінгвістичний факультет (ВГЛФ), начальник факультету – полковник Юрій Дуліч).

В особистому заліку серед військовослужбовців-жінок місця розподілилися наступним чином: 1 місце – курсант Олена Шеян (ВГЛФ) з результатом 3 хвилини 41 секунда; 2 місце – курсант Оксана Сторожук (ВГЛФ) з результатом 3 хвилини 48 секунд; 3 місце – курсант Вікторія Валенкевич (ВФФП) з результатом 3 хвилини 53 секунди.

В особистому заліку серед військовослужбовців-чоловіків місця розподілилися наступним чином: 1 місце – курсант Ігор Шорсткий (ВФФП) з результатом 2 хвилини 48 секунд; 2 місце – сержант Тарас Синявський (ВФФП) з результатом 2 хвилини 52 секунди; 3 місце – курсант Андрій Росомака (ВФФП) з результатом 2 хвилини 53 секунди.

Переможці змагань у командному та особистому заліках були нагороджені кубками, медалями та грамотами від начальника Військового інституту та Голосіївської РДА, а призери – медалями та грамотами.







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024