Новини

 

Університет вітає учасників Другої міжнародної учнівської олімпіади з історії

11.10.2013
11 жовтня у Мистецькому салоні Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулося урочисте відкриття Другої міжнародної учнівської олімпіади з історії. Олімпіада присвячена добі античності. У змаганні беруть участь представники України, Індії, Македонії, Румунії, Туреччини, Азербайджану, Росії, Франції. Із вітальним словом до учасників і гостей заходу звернувся проректор Університету з науково-педагогічної роботи Володимир Бугров та висловив надію, що олімпіада стане "змаганням друзів". Привітали учасників також Ю. І. Завалевський, заступник директора Інституту інноваційних технологій і змісту освіти МОН України, В. В. Іваненко, голова журі олімпіади, проректор Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара, а також В. В. Ставнюк, зав. кафедри історії стародавнього світу та середніх віків історичного факультету КНУ. Професор Ставнюк нагадав присутнім, що історія — це учителька життя, а антична історія — це фундамент європейської цивілізації. Він висловив подяку ректору Університету Л. В. Губерському, зусиллями якого було створено Мистецький салон та надано можливість для проведення в ньому відкриття історичної олімпіади, а також декану історичного факультету В. Ф. Колеснику за допомогу в організації олімпіади.

Після привітань перед учасниками олімпіади виступили студенти історичного факультету. Вони виконали музичні номери, присвячені античності, та інсценували байки Езопа латиною. При цьому завдяки проектору глядачі могли побачити українські та англійські субтитри до славнозвісних творів.

Друга міжнародна учнівська олімпіада з історії проходитиме у два тури та триватиме до 15 жовтня. За цей час учасники побувають на екскурсії до Національного музею Тараса Шевченка, відвідають музей історії КНУ і побачать "Виставку динозаврів".







Прес-центр

Інформаційно-обчислювальний центр університету

© Всі права захищені 1995-2024